Debattle

Er is veel vrije tijd voor de jeugd, maar kan deze gespendeerd worden op genoeg plaatsen in Dilsen-Stokkem? Zijn de mogelijkheden en de plekken waar jongeren hun vrije tijd kunnen doorbrengen uitgebreid genoeg? Voor de jongeren onder de 16 is er een groot aanbod, maar wat vanaf 16? Duidelijke hangplekken, ondersteuning voor bekendmaking en werking van de jeugdhuizen en meer vrije tijdsaanbod zijn hier mogelijke oplossingen voor!

Er werd ons aangegeven dat er een probleem is met de weg te vinden naar hulporganisaties, vooral door jongeren. Dit is natuurlijk niet te onderschatten, want de juiste hulp op de juiste plaats kan levens redden. Het concept wegwijs in de hulpverlening dat dit jaar is gestart is een goed begin, maar het kan nog veel breder en groter. We hopen natuurlijk op meer inzet in de bekendmaking van de verschillende hulporganisaties waarbij mensen terecht kunnen!

Kunnen jongeren hun mening laten horen in Dilsen-Stokkem, en nog belangrijker, wordt hiernaar geluisterd? Ondersteun en betrek jongeren, en ze kunnen verrassen!

Voelen jongeren zich veilig in Dilsen-Stokkem? Zijn de straten veilig voor jongeren om op te fietsen en te wandelen? Wij hopen op een veilige infrastructuur, zodat iedereen kan genieten van fietsen of wandelen zonder zich zorgen te moeten maken op straat!

Is de weg naar vakantiewerk in Dilsen-Stokkem makkelijk te vinden voor jongeren? Wij vinden van niet! Zelfs het beperkte aanbod dat er is, is moeilijk om te vinden en wij hopen natuurlijk dat de jongeren hiermee geholpen kunnen worden!

Draag jij je steentje bij in het zuiver houden van Dilsen-Stokkem? Zijn er genoeg plaatsen waar je je vuilnis kwijt kan? Het sluikstorten moeten tegen gegaan worden maar er moeten natuurlijk wel genoeg plaatsen zijn waar mensen hun vuilnis tijdens bezigheden kwijt kunnen.

Jeugdraad Dilsen-Stokkem

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren